Myntasocker

Serverar: 8-10 portioner

Grönt socker med doft av sommaren....

Ingredienser

  • 1/2 liter packade rena pepparmyntablad
  • 3 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skölj myntakvistarna och bred ut dem på en handduk för att torka lite.
    2. Repa bladen från stjälkarna, mixa bladen i en matberedare och häll ner sockret lite i taget tills det blir en grön pasta. Bred ut pastan på en långplåt och torka i ugnen på 35 - 40 grader.
    3. Sätt ugnsluckan på glänt med en pinne eller dyl. Rör med en gaffel i pastan så att sockret smular sig, annars blir det en hård kaka av alltihop. Det är viktigast att röra i början.
    4. Låt torka i ugnen ca ett dygn tills sockret är riktigt torrt. Mixa det därefter igen så du får ett ganska finfördelat socker.
    5. Gott till färska jordgubbar, på glassen, i en drink eller i te,i sockerkaka eller varför inte sockerlag till tuppkammen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben