Syltgrottor med björnbär och mynta

Serverar: 35-40 portioner

Den traditionella syltgrottan har fått ett ansiktslyft med färsk mynta.

Ingredienser

  • 2 dl myntablad, löst packade
  • 1½ dl socker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl björnbärssylt, gärna hemmagjord
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa sönder myntabladen tillsammans med sockret. Rör ihop smör och myntasocker med elvisp tills det är mjukt och pösigt. Sikta i mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
    3. Forma degen till små bollar och lägg dem i småbrödsformar. Gör ett hål med fingret i varje boll och fyll det med björnbärssylt.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna helt på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben