Jordgubbslimepannacotta med mynta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

Pannacotta med jordgubb, lime och myntasocker.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 225 g färska jordgubbar
  • 1 lime
  • Ca ¼ dl socker
  • Rivet skal från ovanstående lime
  • 3 myntablad
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
    2. Mixa sedan socker, mynta och limeskal med en mixer (alt. stöt myntan eller i en matberedare)
    3. Mixa jordgubbar och saft från limen. Skär sedan ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull, häll på grädden och sockerblandningen samt jordgubbssmeten.
    4. Låt koka upp, rör om och låt puttra i 1-2 minuter. Ta kastrullen av plattan och vänta ca 15 sekunder, krama ur gelatinbladen och rör om tills det blandar sig jämt. Sila sedan och häll upp i serveringsglas och låt stå minst 2 timmar i kylen för att stelna.
    5. Garnera med en limeskiva och halverade jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben