Nässelpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En trevlig variation till den goda nässelsoppan

Ingredienser

  • till pajen
  • 3 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 2 msk vatten
  • Till fyllningen
  • 2 l nässelskott
  • 2 gula lökar
  • 3 ägg
  • 1 dl riven ost ej stark
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • smör att steka i
  • Instruktioner

    3 dl vetemjöl 175 g smör 2 msk vatten Blanda dessa ingredienser oc låt ligga i kylen 1 tim. Skala och finhacka löken, stek den försiktigt tills den mjuknar. Låt svalna. Blanda lök, nässlor ägg, mjölk och ost till en smet. Salta och peppra. kavla ut pajdegen på bakbprdet och lägg i pajformen. Lägg i fyllningen sätt in i ugnen. Grädda i 200 grader c:a 20 min. Servera ljummen med en sallad där flera av vårens späda skott får plats, till exempel kirskål och ramslök eller vad du hittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben