Nässelpaj med fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En supergod och nyttig vegetarisk paj !

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Nässlor ca 1- 1 ½ liter
  • 4 ägg
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk valfria örter
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa nässlorna ordentligt. Lägg dem i en kastrull och låt dem få koka en stund, ca 5 minuter. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet och förgrädda det i ugn 10 minuter. Vispa ägg, salt, svartpeppar, örter, och vitlök. Häll i en burk krossade tomater i äggblandningen. Rör om. Krama vattnet ur nässlorna och lägg dem i det förgräddade pajskalet. Häll därefter äggblandningen över nässlorna. Toppa med fetaost. Gratinera i ugn 200 grader ca 30 minuter.
    2. Så underbart god vegrätt !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben