Vitlöksdoftande nässelpaj

Serverar: 4-6 portioner

Gott med nässlor och nyttigt

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 175 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g förvällda nässlor
  • 1 liten purjolök
  • 3 ägg
  • 4 dl gräddmjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Arbeta ihop pajdegen. Klä en pajform med degen men spara lite till gallret ovanpå pajen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter och låt svalna
    3. Hacka nässlorna och purjolöken. Blanda ägg, gräddmjölk och ost. Krydda med vitlök, salt och peppar och häll fyllningen i pajskalet.
    4. Kavla ut resten av degen och sporra ut remsor till galler. Lägg en liten tomatklyfta i varje ruta
    5. Vispa upp ägget och pensla gallret Grädda i 30 minuter eller tills pajen fått lagom färg och fyllningen stannat Servera pajen varm med en god sallad och eventuellt skivad skinka

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben