Jag jobbar som kock på ett dagis och där vill man ha min morotssallad till de mesta. Passar till de mesta. När man provat salladen till köttfärsås och spaghetti - är man fast. Håll till godo!
Ingredienser
1 kg skalade, grovrivna, ekologiska morötter
1 msk strösocker
2-4 rivna vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
Vinägrett
1 del rödvinsvinäger
10 del olja
1 msk fransk salladskrydda
Instruktioner
Blanda alla ingredienser. Helst med händerna, så man kan krama salladen hårt. Då frigörs smakerna bättre.
Ha i vinägrett, lite i taget., till önskad smak.
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme innan servering.
Jättegott. Kommer jag att göra fler gånger.
Betyget blir en femma från mig.
cittaprazama24 april 2010
Tack för ett toppenrecept. Ett nytt och bra sätt att få sonen att äta sina grönsaker utan sura miner =)
susie_q18 augusti 2010
hej undrar bara hur länge den håller sig? mvh susieq
sofiapersson3 september 2010
Susie_q - Jag brukar göra en rejäl sats varje måndag där jag jobbar. Vi äter den ända fram till fredag. Mvh // Soffan.
The_mama97mia6 oktober 2011
mmm, gott, men jag saknar salt!
Tyckte det blev för sött enl receptet. men bra grund. Tack!
720120 juli 2012
JA DETTA KAN JAG VERKLIGEN REKOMENDERA.....JAG SOM INTE ÄR NGN
SALLADSÄLSKARE MEN NU FÅR JAG I MIG NYTTIGHETERNA.
BARA DOFTEN NÄR MAN ÖPPNAR KYLEN !!!
5 AV 5 MÖJLIGA BLIR BETYGET.
TACK FÖR ETT SUUUUPERGOTT RECEPT.
Jättegott. Kommer jag att göra fler gånger. Betyget blir en femma från mig.
Tack för ett toppenrecept. Ett nytt och bra sätt att få sonen att äta sina grönsaker utan sura miner =)
hej undrar bara hur länge den håller sig? mvh susieq
Susie_q - Jag brukar göra en rejäl sats varje måndag där jag jobbar. Vi äter den ända fram till fredag. Mvh // Soffan.
mmm, gott, men jag saknar salt! Tyckte det blev för sött enl receptet. men bra grund. Tack!
JA DETTA KAN JAG VERKLIGEN REKOMENDERA.....JAG SOM INTE ÄR NGN SALLADSÄLSKARE MEN NU FÅR JAG I MIG NYTTIGHETERNA. BARA DOFTEN NÄR MAN ÖPPNAR KYLEN !!! 5 AV 5 MÖJLIGA BLIR BETYGET. TACK FÖR ETT SUUUUPERGOTT RECEPT.