Nässelpaj med rökt lax och grönsparris

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Repa av lite nässlor och gör en super god,vårlik paj. Servera grillad grön sparris till så blir det riktig festmat!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl. Dinkelmjöl.(eller vete)
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 l. färska nässlor
  • 300. g. kallrökt lax
  • 1-2 vitlöksklyfta. finhackade
  • 1-2. msk olivolja
  • 2 dl. färskriven parmesan
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (½mjölk ½ grädde)
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs de förvällda grov hackade(pressa först ur all vätska) nässlorna och vitlöken i olivoljan. salta peppra.
    2. arbeta snabbt ihop pajdegen,tryck ut den i pajformen. Lägg nässlorna i botten på pajskalet och strö parmesanen över. Blanda ägg,mjöl och grädden(ev. en skvätt grönsaks fond) slå detta över nässlor och parmesanen. Grädda i 200 grader. i 50 min. gör snygga rosor av den rökta laxen ,garnera den färdiga pajen ,grilla sparrisen & servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    frucaos 13 maj 2008

    Den här ska jag prova, fast med varmrökt lax, och jag tror den får vara med i gräddningen. Hoppas det funkar. Är inte så glad i kallrökt...

    frucaos 19 maj 2008

    Det blev varmrökt lax, men bredvid, inte i pajen. Kul med grillad sparris! Själv är jag inte så superglad i äggstanningspajer, så jag hade nog nöjt mig med en 3:a, men de andra var så förtjusta att det får bli en 4:a ändå.

    Nallemamma 25 juni 2008

    detta ska ja prova!! om de inte finns "nällor" som vi säger i blekinge,,så kan man nog ta spenat? kan lova minst en 5:a i betyg!! utan att ha smakat!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben