Repa av lite nässlor och gör en super god,vårlik paj. Servera grillad grön sparris till så blir det riktig festmat!
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
3 dl. Dinkelmjöl.(eller vete)
2-3 msk vatten
Fyllning
1 l. färska nässlor
300. g. kallrökt lax
1-2 vitlöksklyfta. finhackade
1-2. msk olivolja
2 dl. färskriven parmesan
3 ägg
3 dl gräddmjölk (½mjölk ½ grädde)
Salt
Nymalen vitpeppar
Den här ska jag prova, fast med varmrökt lax, och jag tror den får vara med i gräddningen. Hoppas det funkar. Är inte så glad i kallrökt...
Det blev varmrökt lax, men bredvid, inte i pajen. Kul med grillad sparris! Själv är jag inte så superglad i äggstanningspajer, så jag hade nog nöjt mig med en 3:a, men de andra var så förtjusta att det får bli en 4:a ändå.
detta ska ja prova!! om de inte finns "nällor" som vi säger i blekinge,,så kan man nog ta spenat? kan lova minst en 5:a i betyg!! utan att ha smakat!!