Nässelpesto

Nässel pesto som är mild och utan nötter, jag har ersatt nötter med lätt rostade solrosfrön.

Ingredienser

  • 8 dl färska nässlor
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 dl lätt rostade solrosfrön
  • 1 dl riven parmesanost eller västerbottensost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Skölj och förväll nässlorna i ca 5 minuter. Spola i kallt vatten. Krama ur vattnet. Mixa alla ingredienserna. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vitlök.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4-5

    Kommentarer (2)

    lena4 5 juli 2011

    Jättegott. Måste vara nyttigare än den man köper. Och det är mycket järn i nässlor. Betyget blir en femma.

    Hilmer54 6 juli 2011

    Tack så roligt att höra. Har bjudit flera och alla är lika förvånade att det är nässlor. Går jättebra att frysa in för hållbarheten är lite si å så med när det inte innehåller en massa konserveringsmedel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben