Pasta med nässelpesto

Serverar: 4 portioner

Pasta är alltid rätt. Här med en ny såsvariation.

Ingredienser

  • Pasta
  • Peston
  • 3 dl färska nässlor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g flagad mandel
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1,5 dl kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt igång pastakoket.
    2. Skölj och rensa nässlorna.
    3. Skala vitlöksklyftorna och hacka grovt.
    4. Mixa nässlorna, vitlöken, mandeln och osten. Häll i oljan och mixa ihop till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera till den nykokta pastan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    lill-lindqvist 16 november 2010

    I love nässelpesto !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben