Rucola- och nässelpesto.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Du kan både servera denna goda pesto som tillbehör eller använda den som fyllning i kyckling eller fläskfilé. Om du inte har tillgång till nässlor så kan du ta bladpersilja.

Ingredienser

  • 70 g rucola
  • 30 g nässlor eller bladpersilja
  • 75 g hasselnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Instruktioner

    Skölj rucola och nässlor i kallt vatten. Koka upp vatten i en kastrull och låt det gröna koka hastigt, max 1 min. Ta upp och kyl det därefter i iskallt vatten. Torka det gröna i en handduk. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt och nymald peppar. Garnera gärna med lite späd rucola samt rapsolja som ringlas över.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben