Grillad sejfilé med rucola- och basilikasalsa

Serverar: 4 portioner

Egentligen smakar fisk bäst om den är så enkelt tillagad som möjligt. Att bara hastigt grilla sejfilé ger bra smak och fint fiskkött. Salsan är pricken över i:et i denna rätt.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ finhackad gul eller orange paprika
  • Rucola- och basilikasalsa
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 blad basilika
  • 12 ruccolablad
  • 1 dl majonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Börja med salsan och mixa olja, vitlök, basilika och rucola med mixerstav. Vispa ned majonnäsen i örtoljan med en gaffel, smaka av med salt och peppar.
    2. Dela filéerna om det är stora bitar eller vik dem om de är mindre. Pensla dem med olja och citronsaft. Salta och peppra. Vänd dem i en grillpanna ganska snabbt.
    3. Servera med kokt potatis och färskkokta bönor. Strö till sist över paprikahacket.
    4. Servera salsan till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben