Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino
Krämig, smakrik och ljuvligt god italiensk pastasallad.
Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden.
Servera gärna pastan direkt, annars torkar den ihop lite. Du kan röra i lite mjölk eller vatten för att den ska bli krämig igen.
Ingredienser
500 g pasta
4 dl turkisk yoghurt
100 g + 40 g rucola
1 liten vitlöksklyfta
8 sardeller
4 msk kapris
2 msk olivolja
2 krm + 1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
2 burkar grillade kronärtskockor, à 290 g, t.ex. Fontana
100 g pecorinoost
Instruktioner
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.
- Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten.
- Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med ½ tsk flingsalt. Strö över 40 g rucola. Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)