Krämig rucola- och sardellpasta med kronärtskocka och pecorino

Serverar: 10 portioner

Krämig, smakrik och ljuvligt god italiensk pastasallad. Uppgradera pastasalladen med en ny rolig form på pastan. Det finns mängder av sorter på marknaden. Servera gärna pastan direkt, annars torkar den ihop lite. Du kan röra i lite mjölk eller vatten för att den ska bli krämig igen.

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g + 40 g rucola
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 8 sardeller
  • 4 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm + 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 burkar grillade kronärtskockor, à 290 g, t.ex. Fontana
  • 100 g pecorinoost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och kyl ner i kallt vatten. Lägg pastan i en stor skål.
    2. Mixa yoghurten med 100 g rucola, skalad vitlök, sardeller, kapris, olja, 2 krm salt och peppar. Vänd ner i pastan. Låt kronärtskockorna rinna av. Hyvla osten.
    3. Blanda ner kronärtskockor och pecorino i pastan. Krydda med ½ tsk flingsalt. Strö över 40 g rucola. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben