Natt och dag muffins

Från Nigella Lawson’s How To Be a Domestic Goddess

Ingredienser

  • 2 msk kakao
  • 2 msk kokande vatten
  • 75 g socker
  • 50 g mörkt muscovadosocker
  • 125 g mjöl
  • 3 g bakpulver
  • 2 stora ägg
  • 125 smör, rumstemperatur
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller 1 msk vaniljsocker)
  • 1-2 msk mjölk
  • Frosting
  • 200 g florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1/2 lime, pressad
  • Chokladströssel eller mörk riven choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C . Blanda kakao med kokande vatten till en smet, ställ åt sidan.
    2. Blanda socker, mjöl, ägg, vanilj, och smör i matberedaren, och kör i några sekunder. Skrapa sidorna, tillsätt kakaoblandningen, och kör igen. Med maskinen på, droppa ner mjölk tills det är en ganska mjuk smet.
    3. Klicka i muffinsformar i en muffinsplåt och baka i ca 15 minuter, tills de inte är kladdiga inuti.
    4. Frosting: Vispa ost och socker tills det är krämigt, tillsätt lime, och vispa lite till. Smeta på muffinsarna efter förmåga, och avsluta med lite chokladströssel.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (1)

    zetterberg 24 november 2008

    Hej! tänkte prova att baka sådana här muffins.. har muscovado sockret någon betydelse eller kan jag använda vanligt strösocker?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben