Nattabröd från Småland

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Gott bröd till frukost eller buffén.

Ingredienser

  • 13 dl ljummet vatten
  • 50 gram jäst
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • ½ dl sirap
  • 2 kg rågsikt
  • Anis eller fänkål, kan uteslutas
  • Instruktioner

    Smula jästen och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, sirap, kryddor och nästan allt mjölet. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och forma till limpor.Lägg dem på plåt och pensla med lite smält smör längs sidorna så att de inte jäser ihop. Låt dessa jäsa 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader ca 25 minuter. Stäng av ugnen, men låt bröden stå kvar i eftervärmen utan att öppna luckan i 8-9 timmar eller helst över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben