Nennes senapssill

Jättegod sill som kan serveras till jul, påsk och midsommar!

Ingredienser

  • 2 brukar inläggningssill (Abbas) á 420 g
  • Sås
  • 1½ dl Johnny´s senap
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl olja (rör i lite i taget)
  • 1½ dl klippt dill
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Blanda senap, majonnäs, ätiksprit, strösocker och äggulor. Vispa ner oljan, lite i taget! Smaksätt med dill och ev salt.
    2. Häll av spadet från sillen och spola med kallt vatten. Låt sillen rinna av noga (om den inte är skivad, så gör det). Blanda den skivna sillen med senapssåsen.
    3. Låt stå i kylskåpet i två dygn.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben