Nennes långpannebröd

Serverar: 8 portioner

Kladdig smet, men väldigt snabb och enkel att göra!

Ingredienser

  • 1 kg rågsikt
  • 1½ msk bakpulver
  • 1½ msk bikarbonat
  • 1 tsk anis (ska stötas i mortel)
  • 1 tsk fänkål (ska stötas i mortel)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smöra och bröa en långpanna. Tag fram en stor bunke och lägg i rågsikten. Blanda i bakpulver, bikarbonat, anis och fänkål.
    3. Sist lägger man i: 1 liter filmjölk, 3 dl ljus sirap.
    4. Rör om alltihopa. Häll upp den "kletiga smeten" i långpannan. Använd en "slickepott" för att dra ut smeten i långpannan.
    5. Gräddas i mitten av ugnen i ca 40 min eller tills brödet har fått lite färg.
    6. Pensla brödet med vatten, så det inte blir någon hård skorpa uppepå.
    7. Lägg en bakduk sedan över det hela och låt brödet svalna.
    8. Skär brödet i rutor och servera eller frys in det!

    Liknande recept

    4.7
    1 h 20 min
    32
    3

    Kommentarer (4)

    Inariah 11 mars 2012

    Oerhört gott och enkelt recept=) Blev en riktig favorit här hemma så tack!

    Emmie89 14 april 2012

    Otroligt gott bröd! Och så enkelt att baka. Precis i min smak! Har bestämt mig för att baka en ny omgång och unna mig nybakt bröd till kvällsfika. :)

    Salindraa 22 september 2012

    Hur gott som helst och väldigt enkelt att göra!! Jag brukar ha i linfrön och torkade aprikoser som jag skurit i mindre bitar, för att få lite mer tuggmotstånd :) Och istället för anis och fänkål brukar jag använda hela kummin.

    Ricard67 22 oktober 2013

    Hade varit bra om "fil och sirap" stod med i ingredienserna, men saftigt och gått var det iallafall

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben