Långpannebröd med fyllning

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett gott bröd till soppan!

Ingredienser

  • ½ pkt jäst (25 g)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk sirap
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ - 1 röd pepparfrukt, kärnfri
  • 1 liten rödlök
  • Ca 1 dl hackade örter
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i bunke, rör ut med lite vatten. Tillsätt sedan sirap olja och salt. Blanda i ca halva mängden mjöl, resterande mjöl lite i taget till en smidig deg. Jäs 30 min.
    2. Kavla ut till 25 * 30 cm på bakpapper, flytta till en plåt. Tryck med fingret små gropar i degen. Pensla med olja, strö över tunt skivad pepparfrukt, tunt skivad rödlök, örter och flingslat. Lägg över bakplåtspapper och handduk, jjäs 20-30 min.
    3. Grädda i 225 grader,15-20 min tills brödet fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben