Långpannebröd

Serverar: 32 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Matbröd som är superlätt att göra och mycket gott

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • ½ msk brödkryddor
  • 9 dl rågsikt
  • 1 dl fibrer (t.ex. havregryn)
  • 2-3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda ihop dom torra ingredienserna i en degbunke. Värm vattnet och lös upp jästen, smält margarinet. (alt. blanda torrjäst direkt i mjölet.) Häll vatten, margarin och sirap i degbunken. Rör ihop till en smidig deg som får jäsa i 20 minuter. Platta ut degen i smord långpanna, sporra 16 rutor och pricka dom med gaffel. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kaneta 15 mars 2008

    Ett gott och enkelt bröd. Jag hade inte rågsikt hemma utan tog hälften grovt rågmjöl och hälften vetemjöl.

    susko 18 april 2009

    Ååååhh! Vilket supergott bröd! Jag jäste brödet första gången i 40 min. Och så vanlig osötad musli med lite russin och annat i istället för bara havregryn. Tack för detta receptet. Jag ger 5 stjärnor.

    Tiol 9 juli 2011

    Otroligt lättbakat och supergott och saftigt bröd. Kort jästid dessutom. Verkligen superbra. Garanterat en rejäl 5:a! Detta tycker jag alla skall prova på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben