New Orleans gumbo

Serverar: 4 portioner

Man behöver inte bo i de amerikanska sydstaterna för att tycka om gumbo. Denna mustiga gryta innehåller grönsaker och krabba.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 selleristjälkar
  • 1 grön paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ tsk oregano
  • 2 krm stark chilisås
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 burk skuren, konserverad okra, 3 dl
  • 5 dl konserverat eller färskt krabbkött
  • 2½ dl majskorn
  • 1 tsk kreolsk gumbo filékrydda
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i 2½ cm stora tärningar. Skala och pressa vitlöken. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekgryta eller kastrull. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan under omrörning på svag värme, ca 7 minuter. Skölj och skiva sellerin fint. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg selleri och paprika i grytan och låt det fräsa med ytterligare 5 minuter.
    2. Rör ner tomaterna med spad, oregano, chilisås och svartpeppar. Ge grytan ett uppkok. Sänk värmen till lägsta nivå. Låt okran rinna av i en nätsil, skär den i mindre bitar och tillsätt den. Lägg på lock och sjud 10 minuter på svag värme. Tillsätt krabbkött och majskorn samt smaksätt med gumbo filékrydda och ev. salt. Låt sjuda ytterligare 4 minuter. Smaka av. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    3 h
    10-12
    7
    4.7
    5 min
    1
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben