New York Blueberry cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Så gott...

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör
  • Cheesecakesmet
  • 600 g philadelphiaost
  • 2,5 dl kesella
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1,5 g färska blåbär eller frysta
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
    3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
    4. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
    5. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
    7. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    Serentia 20 november 2012

    Den var helt okej och passar bra till de flesta vanliga tillställningar, men tycker den var lite tråkig om man är ute efter lite mera Ompf" i sitt bakande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben