New York Cheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 2 timmar

Detta recept kommer från USA

Ingredienser

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 80 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 750 g mjukrörd Philadephiasost
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • Kanderade skal
  • 21/2 dl strösocker
  • Det strimmlade skalet av 3 lime frukter
  • 3 citroner
  • 3 apelsiner
  • 4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Kör i matberedare mjöl, bakpulver, citronskal och smör tills det är smuligt. Tillsätt ägget och kör tills blandingen går ihop.
    2. Knåda försiktigt på mjölat yta, lägg degen i plastfolie och låt den ligga 20 minuter i kylen eller tills den är fast.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper tills den är stor nog att täcka botten och sidor på en smord 23 cm rund springform. Tryck ner den i formen och jämna till kanterna.
    4. Förgrädda den 10 minuter. Man kan behöva platta till degen med baksidan av en sked. Grädda 5 minuter till.
    5. Låt den kallna.
    6. Fyllning: Sänk värmen till 150 grader. Vispa osten med socker, mjöl och skal tills den är slät. Tillsätt ägggen ett i taget och vispa mellan varven. Vispa ner grädden och häll fyllningen i degskalet och grädda 80-95 minuter eller tills den nästan stelnat.
    7. Låt svalna och ställ i kylen.
    8. Kanderade skal: Lägg socker i en kastrull med 3/4 dl vatten och rör på svag värme tills det lösts. Lägg ner skalen och låt dem koka upp, sänk värmen och sjud 5-6 minuter. Låt det svalna och låt skalen rinna av.
    9. Vispa grädden, lägg den på kakan och garnera med skalen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben