Nigellas choklad och apelsinkaka

Den här kakan passade perfekt när några vänner ringde med kort varsel.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 300 g citrusmarmelad
  • 125 g socker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vanilj
  • 140 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader Smörj och mjöla en liten 20-22 cm springform. Smält smöret i en kastrull och ta därefter av kastrullen från värmen. Lägg ner chokladen bruten i bitar och rör till smeten är blank, slät och härligt chokladig.
    2. Rör ner marmeladen och försök röra ut de flesta klumparna. Tillsätt därefter vanilj och socker.
    3. Rör ner äggen väl och sikta slutligen ner mjölet blandat med bakpulver. Rör tills det är nätt och jämt blandat. Häll smeten i den smorda formen och grädda ca 45 minuter. Jag täckte kakan med lite aluminiumfolie på slutet för att den inte skulle bli för mörk. Kakan ska ha stanna när den tas ut, men den får gärna vara en aning krämig i mitten.
    4. Servera med en driva lättvispad grädde och gott sällskap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben