Nillas Glutenfria Lussekatter

Serverar: 30 portioner

Jag gör dem varje år till min dotter som tycker att de är jättegoda

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 6 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 2 msk Husk
  • 1 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 ½ dl socker
  • 2 krm salt
  • 4 krm hjorthornsalt
  • 1 kg glutenfri mjölmix
  • 1 g saffran
  • Russin
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en gryta, häll i mjölken och låt det bli 37 grader. Lägg i saffran och häll detta över jästen och rör om tills det löser sig.
    2. Blanda mjölmix, husk, socker, salt, hjorthornsalt och ägget i en matberedare. Häll i mjölkblandningen och kör maskinen i ca 10 minuter.
    3. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.
    4. Baka ut Lussekatterna till lämpliga figurer och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
    5. Tryck i Russin efter smak och pensla sedan med uppvispat ägg.
    6. Grädda iugnen 225 grader i ca 10 minuter

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben