Nillas Glutenfria Lussekatter
Serverar:
30 portioner
Jag gör dem varje år till min dotter som tycker att de är jättegoda
Ingredienser
100 g smör
6 dl mjölk
100 g jäst
2 msk Husk
1 ägg
250 g kesella
1 ½ dl socker
2 krm salt
4 krm hjorthornsalt
1 kg glutenfri mjölmix
1 g saffran
Russin
1 ägg
Instruktioner
Smält smöret i en gryta, häll i mjölken och låt det bli 37 grader. Lägg i saffran och häll detta över jästen och rör om tills det löser sig.
Blanda mjölmix, husk, socker, salt, hjorthornsalt och ägget i en matberedare. Häll i mjölkblandningen och kör maskinen i ca 10 minuter.
Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter.
Baka ut Lussekatterna till lämpliga figurer och låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
Tryck i Russin efter smak och pensla sedan med uppvispat ägg.
Grädda iugnen 225 grader i ca 10 minuter
Liknande recept
Glutenfria lussekatter
5
20
Lussekatter
5
20
Lussekatter med kesella
4.8
1 h 20 min
25
6
Lussekatter
3.8
2 h 30 min
3-4
6
Våfflor - laktos och glutenfria
3.3
3
Chokadkladdkaka, glutenfri eller med mjöl
5
10
3
Glutenfri Prinsesstårta
4.5
1 h 30 min
8-9
2
Saftiga chokladmuffins, glutenfria
4.5
20 min
12
6
Glutenfri köttfärspaj
45 min
5-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!