Ninas marinerade fläskfilé med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ett ord supergott!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé i skivor
  • Smör eller olja att steka i
  • Marinad
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 3/4 dl farinsocker
  • 3/4 dl soya
  • Gorgonzolasås
  • 100 g smör
  • 150 g gorgonzolaost
  • 6 msk crème fraiche
  • 2 msk körvel
  • 4 tsk fransk senap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vinäger, farinsocker och soja i en plastpåse. Lägg ner köttet låt allt marinera i cirka 2 timmar.
    2. Ta upp köttet och låt rinna av. Bryn skivorna. Låt dem eftersteka ett par minuter i resterande marinad.
    3. Smält ost och matfett på svag värme. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp köttet och häll såsen över. Servera med hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben