Ninas tårta

Serverar: 12 portioner

Gott

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 msk vatten
  • Fyllning
  • ca 7 dl vaniljvisp
  • 1 färsk ananas
  • 1 liter jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt vätskan.
    2. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda i 175° , i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
    3. Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred ut ett lager vaniljvisp på den första bottnen och lägg på skivade jordgubbar. Spara de finaste bären till garneringen. Lägg på den andra bottnen och täck med vaniljkräm och ananasbitar. Lägg på den tredje bottnen och bred resten av vaniljkrämen ovan och på tårtans kanter. Garnera med de sparade bären.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben