Nötäppelpaj med citron och knäck topping!

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

God syrlig äppelpaj med nötter och smultäcke.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 3-4 stora äpplen, syrliga gröna äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 citron rivet skal
  • ½ citronen saften
  • 12 valnötter
  • ½ tsk kanel
  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk Ströbröd
  • Topping
  • 2 msk ströbröd
  • Ljus sirap
  • ½ msk socker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg i en pajform. Strö över socker, citronskal och saft. Bryt över valnötterna strö på lagom med kanel.
    3. Låt smöret smälta i en kastrull. Blanda ner socker, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och ströbröd.
    4. Smula degen över äpplena i formen strö på ströbröd och ringla över lagom med sirap och av sluta med socker.
    5. Grädda i ugnen i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
    6. Servera med vaniljsås eller glass.
    7. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben