Nötbottnar med hallonkräm och nougatchoklad

Serverar: 8-10 portioner

Hallonen i den här underbara tårtan kan bytas mot andra bär t ex jordgubbar, blåbär eller körsbär.

Ingredienser

  • Nötbottnar
  • 50 g skalade hela mandlar
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g hallon
  • 200 g nougatchoklad (mjuk)
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Nötbottnarna: Finhacka mandlarna och hasselnötterna. Lägg dem i en stekpanna och rosta lätt. Blanda med sockret och mjölet. Vispa äggvotorna styva. Vänd i mandelblandningen.
    2. Rita tre cirklar på ett stycke bakpapper. Cirklarna skall vara lika stora som den springform som nötbottnarna skall gräddas i, ca 24 cm i diameter.
    3. Bred ut massan iett jämnt och tunt lager, massan skall räcka till alla 3 cirklarna. Sätt in i ugnen på en bakplåt i 175 grader coh grädda tills bottnarna är bakade och fått färg. Ta bort pappret. Spara de bitar som ev gått sönder.
    4. Vispa grädden och blanda med crème fraichen. Riv nougaten och vänd ner den i gräddblandningen tillsammans med hallonen och ev de trasiga bottenbitarna. Spara lite hallon till garnering.
    5. Lägg en nötbotten i formen och lägg på hälften av hallonkrämen i ett jämnt lager. Lägg på nästa botten och ny kräm och ny botten. Om nu någon botten gått sönder, så använd bara två med all hallonkräm emellan. Ställ formen i kylskåp i minst 3 timmar. Ta ut och garnera med hallon och sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben