Nötbröd med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Hembakat bröd gör alltid succé. Det här goda nötbrödet är extra enkelt för det behöver bara jäsa en gång.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 rågad tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 50 g grovhackade hasselnötter
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 6-7 dl siktat dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja, hackade nötter och hackad rosmarin. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, den ska inte knådas. Dela i fyra delar. Forma och vrid dem till avlånga smala bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl.
    4. Sätt brödet mitt i ugnen 5 minuter. Stäng av värmen och fortsätt grädda på eftervärme ca 12 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben