Nötbrownie

En försvinnande god och glutenfri nötbrownie.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 100 g hasselnötter
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Klä en liten långpanna, ca 20x28 cm med bakplåtspapper.
    3. Smält smöret och rör samman med farinsocker, råsocker och ägg i en bunke. Hacka nötterna grovt och tillsätt dem i smeten tillsammans med resten av ingredienserna.
    4. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär upp kakan i rutor medan den fortfarande är varm.
    5. Servera kakan med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    12
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben