Nötbrownie

Seg god brownie med mycket sötma och lite salta från nötterna.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 150 g pistasch, hassel, cashewnötter och mandel
  • Glasyr
  • 100 g choklad eller nutella
  • 4 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C.
    2. Smält chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning.
    3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna.
    4. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten.
    5. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    12
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben