En riktigt mumsig kaka som om man väljer rätt choklad håller sig till ca 5 g kolhydrater per bit. De är nästan godast om de fått vila i kylskåp ett par timmar då blir de lite tryffelaktiga.
Ingredienser
150 g minst 70% choklad
75 g smör
2 stora ägg
1dl hermesetas
50 g pekannötter (delade)
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 º C.
Smält smöret i en kastrull och låt därefter chokladen smälta i det varma smöret.
- Vispa ägg och hermesetas med elvisp. Häll chokladsmöret i äggröran och vispa på nytt.
- Tillsätt nötterna och rör om. Klicka ut smeten i 12 aluminiumformar och grädda ca 5 minuter.
- Servera med vispad grädde.
- Tips: byt ut en del av chokladen till en 70% med smak tex hallon eller apelsin, så får du en annan typ av kaka.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Jättegoda och snabbgjorda, gästerna var lyriska.
Tack för receptet! Lättgjorda och goooda! I morgon ska jag bjuda min LCHF-kompis på denna kaka.
Godis är gott. Tackar för detta recept bra att ha när suget blir stort.
Nu har jag bakat dina kakor igen! Och lagt upp receptet på min hemsida. Hoppas det är okej! http://biaweb.se
vad är hermesetas för något? (:
Kan man skippa sötningsmedlet och få dem goda ändå?
Det är bara att testa, beror ju lite på vad man har för choklad och vad man tycker om :)
Mintchoklad blev ochså gott. Vispgrädde till. En god efterrätt. En femma i betyg.
Jättegoda! Jag serverade med vispad grädde o färska hallon! Fick ha dem i ugnen lite mer än 5 min.