LCHF Nötbrownies

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

En riktigt mumsig kaka som om man väljer rätt choklad håller sig till ca 5 g kolhydrater per bit. De är nästan godast om de fått vila i kylskåp ett par timmar då blir de lite tryffelaktiga.

Ingredienser

  • 150 g minst 70% choklad
  • 75 g smör
  • 2 stora ägg
  • 1dl hermesetas
  • 50 g pekannötter (delade)
  • Instruktioner

    1. Ställ in ugnen på 175 º C. Smält smöret i en kastrull och låt därefter chokladen smälta i det varma smöret.
    2. Vispa ägg och hermesetas med elvisp. Häll chokladsmöret i äggröran och vispa på nytt.
    3. Tillsätt nötterna och rör om. Klicka ut smeten i 12 aluminiumformar och grädda ca 5 minuter.
    4. Servera med vispad grädde.
    5. Tips: byt ut en del av chokladen till en 70% med smak tex hallon eller apelsin, så får du en annan typ av kaka.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (9)

    gunski 12 oktober 2008

    Jättegoda och snabbgjorda, gästerna var lyriska.

    fleming 8 mars 2009

    Tack för receptet! Lättgjorda och goooda! I morgon ska jag bjuda min LCHF-kompis på denna kaka.

    lisbethv 20 mars 2009

    Godis är gott. Tackar för detta recept bra att ha när suget blir stort.

    fleming 27 mars 2009

    Nu har jag bakat dina kakor igen! Och lagt upp receptet på min hemsida. Hoppas det är okej! http://biaweb.se

    ida85 17 juni 2009

    vad är hermesetas för något? (:

    Chevylin 2 juli 2011

    Kan man skippa sötningsmedlet och få dem goda ändå?

    Gloomyior 8 juli 2011

    Det är bara att testa, beror ju lite på vad man har för choklad och vad man tycker om :)

    lena4 12 november 2011

    Mintchoklad blev ochså gott. Vispgrädde till. En god efterrätt. En femma i betyg.

    lenasj65 11 april 2013

    Jättegoda! Jag serverade med vispad grädde o färska hallon! Fick ha dem i ugnen lite mer än 5 min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben