Nötbullar

Serverar: 20 portioner

Saftiga frukostbullar!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 100 g hackade valnötter och hasselnötter
  • 3 dl durumvetemjöl
  • ca 8-9 dl vetemjöl special
  • Pensling
  • Ägg uppvispat
  • Instruktioner

    Ugn: 200 1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig. 2. Tillsätt ägg, sirap, salt, hackade nötter och durumvetemjöl. Rör om. 3. Tillsätt det mesta av vetemjöl special och knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter. 4. Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. 5. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 16-18 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. 6. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa. Tips! Med vetemjöl special och durumvetemjöl i bröden måste du knåda degen kraftigt, men då får du också bra resultat

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 9 augusti 2008

    Jättefina! Gott med nötter i!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben