Serverar: 24-30 portioner
Nötter och choklad slår aldrig fel. MUMS! Här har kakorna gjorts lite nyttiga med vetegroddar, havregryn och fiberflingor.
Ingredienser
250 g smör
3 3/4 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 3/4 dl havregryn
Drygt 1/2 dl fiberflingor
Drygt 1/4 vetegroddar
2 dl hackade hasselnötter
175 g mörk blockchoklad i bitar
55 g russin
Garnering
175 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Blanda smör, socker och ägg i en stor skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, havregryn, fiberflingor och vetegroddar och blanda väl. Rör ner nötter, chokladbitar och russin.
- Lägg 24-30 rågade matskedar kaksmet på en stor bakplåtskläddplåt. Ställ in plåten i ugnen och grädda i 180 grader i 12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna.
- Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över dem på ett galler för att svalna. Smält under tiden blockchokladen till garneringen. Ringla chokladen med hjälp av en sked, eller skeda över chokladen i en spritspåse och spritsa den över kakorna. Man kan också göra det lätt för sig, genom att helt enkelt doppa halva kakan i chokladen, Förvara kakorna lufttätt i kylskåpet.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det står ju inte hur många ägg man ska ha?