Nötkakor med choklad

Serverar: 24-30 portioner

Nötter och choklad slår aldrig fel. MUMS! Här har kakorna gjorts lite nyttiga med vetegroddar, havregryn och fiberflingor.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 3/4 dl råsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 3/4 dl havregryn
  • Drygt 1/2 dl fiberflingor
  • Drygt 1/4 vetegroddar
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 175 g mörk blockchoklad i bitar
  • 55 g russin
  • Garnering
  • 175 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker och ägg i en stor skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, havregryn, fiberflingor och vetegroddar och blanda väl. Rör ner nötter, chokladbitar och russin.
    2. Lägg 24-30 rågade matskedar kaksmet på en stor bakplåtskläddplåt. Ställ in plåten i ugnen och grädda i 180 grader i 12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna.
    3. Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över dem på ett galler för att svalna. Smält under tiden blockchokladen till garneringen. Ringla chokladen med hjälp av en sked, eller skeda över chokladen i en spritspåse och spritsa den över kakorna. Man kan också göra det lätt för sig, genom att helt enkelt doppa halva kakan i chokladen, Förvara kakorna lufttätt i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SarahG 17 december 2011

    Det står ju inte hur många ägg man ska ha?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben