Nötkakor överringlade med choklad

Serverar: 24 portioner

I dessa kakorna finns både nyttigt och onyttigt. Bäst av allt de är jättegoda!

Ingredienser

  • 250 g smör eller margarin, samt extra att smörja plåten med
  • 3 3/4 dl råströsocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl, siktat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 3/4 dl havregryn
  • Drygt 1/2 dl fiberflingor
  • Drygt 1/4 dl vetegroddar
  • Knappt 2 dl blandade nötter, rostade och grovhackade
  • 175 g mörk blockchoklad i bitar
  • 55 g vanliga russin och sultanrussin
  • 175 g mörk blockchoklad, grovhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker och ägg i en stor skål. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, havregryn, fiberflingor och vetegroddar och blanda väl. Rör ner nötter, chokladbitar och torkad frukt.
    2. Lägg 24 rågade matskedar kaksmet på en stor, smord bakplåt. Ställ in plåten i ugnen, grädda i 180° i 12 minuter, eller tills kakorna är guldbruna.
    3. Lyft ut kakorna ur ugnen och lägg över på ett galler för att svalna. Häll under tiden chokladhacket i en värmefast skål över en kastrull med sakta sjudande vatten och värm tills det smälter. Rör om och låt svalna lite. Ringla chokladen över kakorna med hjälp av en sked, eller skeda över chokladen i en spritspåse och spritsa den över kakorna. Förvara lufttätt i kylskåpet fram till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben