Nötnougat

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Pan forte

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötskärnor)
  • ½ tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
    2. Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.
    3. Ugnstemperatur 150º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben