Panforte (Nötnougat)

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g mörk choklad (ej blockchoklad)
  • 100 g mandlar
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnöt)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 dl mjöl
  • Instruktioner

    Häll honungen o socker i en tjockbottnad kastrull o koka upp blandningen försiktigt o låt sedan koka upp kraftigt i 1 min. Lyft kastrullen åt sidan o lägg i chokladen. Låt stå tills chokladen smält. Blanda mandel, hasselnöt o pistagenötter med kanel o mjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj form. Fördela smeten i formen o grädda i mitten av ugnen, 150 grader i ca. 30 minuter. Låt nouagten kallna o skär den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben