Panforte med kaffe och apelsin

Serverar: 40 portioner

En klassisk italiensk godsak. Här smaksatt med kaffe och lite extra apelsin.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl honung
  • 1½ dl socker
  • 250 g blandade nötter, tex. mandel, hasselnötter eller pistaschnötter
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 100 g torkade aprikoser eller annan torkad frukt
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk riktigt starkt kaffe
  • Florsocker
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj kanterna på en ugnssäker form ca 20x20 cm. Täck formens botten med bakplåtspapper.
    2. Hacka chokladen fint. Blanda honung och socker i en kastrull. Värm på svag värme tills det börjar smälta. Höj värmen och koka massan ca 2 minuter. Rör om undertiden.
    3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i sockerblandningen. Rör om då och då så att chokladen smälter. Rör under tiden samman övriga ingredienser. Vänd ner allt i sockerblandningen när chokladen smält. Blanda väl.
    4. Bred ut smeten i formen och tryck ut den ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ta ut panforten ur formen. Låt den kallna helt.
    5. Skär upp i bitar och pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben