Ljus nötnougat

Mums!

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl hasselnötter
  • ½ tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl honung
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150°. Blanda mandlar, pistaschnötter, hasselnötter, kanel och vetemjöl i en bunke.
    2. Smörj en ugnsfast form, ca 20x20 centimeter. Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten.
    3. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp blandningen försiktigt, så att allt smälter. Låt sedan koka kraftigt i cirka 1 minut. Ta av kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smälter.
    4. Häll smeten över nötblandningen och rör om ordentligt. Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt nougaten svalna och skär den sedan i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben