Panforte di siena

Serverar: 12-16 portioner

Här är mycket gott i dessa kakorna. Har inte själv hunnit att testa dem ännu. Jag tror att man kan köpa apelsinblomsvatten på apotek.

Ingredienser

  • 55 g cocktailbär (syltade körsbär), delade i 4 delar
  • 115 g suckat, finhackad
  • 2 msk syltad ingefära, grovhackad
  • 115 g mandelspån
  • 115 g hasselnötter, rostade och grovmalda
  • 55 g vetemjöl
  • 25 g kakaopulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1 krm riven muskot
  • 1 krm mald koriander
  • 115 g honung
  • 115 g råsocker
  • 1 tsk apelsinblomsvatten
  • Florsocker, att pudra över
  • Instruktioner

    1. Smöra en kakform med löstagbar botten, 20 cm i diameter, och klä botten med bakplåtspapper. Blanda cocktailbär, suckat, ingefära, mandelspån och hasselnötter i en skål. Sikta ner mjöl, kakaopulver, kanel, kryddnejlika, muskot och koriander och rör om. Ställ åt sidan.
    2. Hetta försiktigt upp honung, socker och apelsinblomsvatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Koka upp blandningen och låt den koka tills den blivit 116° varm, mätt med en hushållstermometer. Eller gör ett kulprov: droppa lite av blandningen i kallt vatten; den ska kunna formas till en mjuk kula.
    3. Dra snabbt kastrullen från värmen och rör ner de torra ingredienserna. Rör om noga och bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i 160° varm ugn i 30 minuter. Låt kakan svalna i formen, stjälp sedan upp den och dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Pudra över florsocker och skär upp kakan i trekanter.

    Liknande recept

    30 min
    20-25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben