Nötsnittar med choklad

Serverar: 30 portioner

Ur en bilaga till Hemmets Veckotidning från 1987

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 125 g hackade nötkärnor
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Till garnering
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till kakorna i en kastrull och låt koka upp. Sjud under omrörning några minuter. Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt och grädda i 8-10 minuter tills hela kakan fått ljus färg. Skär den stora kakan i 3 cm breda band medan den ännu är varm och skär i sin tur dessa till sneda snittar. När kakorna kallnat lossas de och ena ändan doppas i smält blockchoklad, som får stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben