Nöttoppar

Serverar: 20-25 portioner

Lätta

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Dekoration
  • 25 hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, låt det svalna något. Kör nötterna i matberedare tills de är finhackade eller mal dem i mandelkvarn.
    2. Blanda nöthacket med smör, socker och ägg i en bunke. Klicka ut smeten med två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en hel nöt överst på varje kaka.
    3. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ju mindre kakorna är desto kortare tid behöver de i ugnen. Låt dem svalna på plåten.
    4. Tips 1 Smaksätt degen med lite krossade kaffebönor.
    5. Tips 2 Om du vill att dina nöttoppar ska se ut som på café kan du doppa dem till hälften i smält, mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Misskattagirl 9 juni 2011

    Dessa är supergoda och otroligt lättbakade

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben