Underbart goda toppar av hasselnötter med smak av kaffe.
Leilas tips!
När jag ska klicka ut smeten på plåten använder jag två matskedar för att få lagom mycket och inte kladda. Klicka med den ena och skrapa av med den andra.
Ingredienser
50 g smör
200 g hasselnötter
1 msk kaffebönor, kan uteslutas om man vill
1 dl strösocker
1 st ekologiskt ägg
Hela hasselnötter till dekoration
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Mixa hasselnötterna och kaffebönorna till ett fint pulver i matberedare.
- Blanda nötterna och kaffet med smör, strösocker och ägg.
Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar.
- Sätt en hasselnöt i varje topp.
Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter.
- Låt svalna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)