Nöttoppar med kaffesmak

Serverar: 12 portioner

Underbart goda toppar av hasselnötter med smak av kaffe. Leilas tips! När jag ska klicka ut smeten på plåten använder jag två matskedar för att få lagom mycket och inte kladda. Klicka med den ena och skrapa av med den andra.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 200 g hasselnötter
  • 1 msk kaffebönor, kan uteslutas om man vill
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ekologiskt ägg
  • Hela hasselnötter till dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa hasselnötterna och kaffebönorna till ett fint pulver i matberedare.
    2. Blanda nötterna och kaffet med smör, strösocker och ägg. Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar.
    3. Sätt en hasselnöt i varje topp. Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter.
    4. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben