Lite annorlunda nöttoppar.

Serverar: 20 portioner

Mycket goda små nötkakor.

Ingredienser

  • 3 små äggvitor
  • 150 gram hasselnötskärnor
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • 2 små äggulor
  • Kakformar
  • Instruktioner

    Separera äggvitan & gulan, spar på gulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Finhacka nötterna i matberedare och blanda väl med florsockret + kanel. Vänd ner i äggvitesmeten och rör ihop till en smet. Tillsätt strösockret & de två äggulorna sist av allt. Portionera ut i små kakformar & tryck ner en hel nötkärna i mitten. Grädda i 175 grader ca 25 - 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miaapple 7 maj 2012

    Jättebra recept, jag var rädd att kanelen skulle ta över nätsmaken och snålade med den. De blev smaskens ändå. Vill man baka utan formar går det säkert också bra, de var fasta och fina.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben