Annorlunda makaronipudding

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett experiment av olika pastasorter och lite smått och gott som hittades här hemma resulterade i en riktigt trevlig pastarätt.

Ingredienser

  • 300-400 g pasta, gärna fullkorn, olika sorter
  • 200 g rökt skinka eller liknande, tärnad
  • 1 stor eller 2 små lök/ar
  • 1 dl bönor, gärna kidneybönor
  • ½-1 dl majskorn
  • 2 dl grönsaker, gärna olika färger, i små bitar
  • 3 ananasringar, i bitar, eller 1 dl krossad
  • Ev. riven ost att toppa med
  • Äggstanning
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk ättika/vinäger
  • 2-4 krm malen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men utan salt, och några minuter längre än angiven tid.
    2. Sätt ugnen på 220 *C. Fräs hackad lök i matfett 2-4 minuter, tillsätt tärnat rökt kött och låt steka ett par minuter till.
    3. Slå av vattnet från pastan. Blanda pastan med lök- och köttfräset, bönor, grönsaker och ananas. Häll blandningen i en smord ugnsfast form.
    4. Blanda ingredienserna till äggstanningen och häll även denna i formen. Täck med aluminiumfolie och ställ in i mitten av ugnen 45-70 min. Strö eventuellt riven ost över och gratinera utan folie de sista 10-15 minuterna.
    5. Servera med blandade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben