Makaronipudding

Serverar: 4-5 portioner

God vardagsrätt

Ingredienser

  • 5 dl idealmakaroner
  • 350 g falukorv
  • 1 pkt bacon
  • 2 hackade lökar
  • 3 ägg
  • 5 dl mellanmjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna enligt anvisningen på paketet, medan de kokar fräser du löken så den blir glansig.
    2. Korven skäres i tärningar och baconet i små bitar som brynes lite lätt. Slå av vattnet på makaronerna, häll hälften i botten på en smörad ugnsfast form.
    3. Blanda samman fyllningen, slå detta över och till sist makaronerna som är kvar. Blanda samman äggen och mjölken, salta och peppra, häll detta över makaronerna, strö över lite ströbröd.
    4. Ställ in i ugnen i 200 grader cirka 45 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Ätes med ketchup eller lingonsylt och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben