Makaronipudding på mitt sätt.

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och mycket gott, allt i en form så att det blir så lite disk som möjligt.

Ingredienser

  • 400 g okokta makaroner valfri sort
  • ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 300 g rökt skinka (eller 500 g sidfläsk, ta då bort baconet)
  • 1 pkt bacon (150 g, helst tärnat)
  • 3 tomater
  • 2-3 dl riven ost
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk matfett eller olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes (efter behag)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till makaronerna. Tillsätt salt och koka makaronerna enligt den tid som står angiven på förpackningen.
    2. Skala och hacka löken. Filea tomaterna, ta bort kärnhuset och skär dom i små bitar.
    3. Skär den rökta skinkan i små strimlor och stek den tillsammans med baconet.
    4. När makaronerna är klara, häll tillbaka dom i kastrullen blanda i lite olja så att dom inte klibbar ihop.
    5. Häll i skinkan, baconet, löken och den rivna osten blanda väl. Spar lite ost till att strö över. Häll sedan allt i en smord ugnsform.
    6. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, chiliflakes, salt och svartpeppar i en liten skål. Häll detta över makaronröran i formen. Strö över riven ost.
    7. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200º tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.
    8. Servera med ketchup eller lingonsylt. Lingonsylt kan låta lite konstigt men det är faktiskt riktigt gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben