Nöttoppar Mont Blanc

Serverar: 8 portioner

Dessa raffinerade nötkakor är mjuksega och påminner om kladdkaka. De är enkla att baka - men vännerna kommer att tro att du har gått och blivit konditor!

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • Garnering
  • Ca 50 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn.
    2. Lägg de malda nötkärnorna i en kastrull (helst en plastbelagd modell). Blanda ner socker och äggvitor. Värm blandningen under omrörning på svag värme, den ska inte koka.
    3. Fyll en sprits med massan. Spritsa 8 stora höga toppar på en bakpappersklädd plåt. Grädda topparna mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakorna ska vara torra på ytan men mjuksega inuti. Låt dem svalna på galler.
    4. Gör garneringen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakornas bottnar i chokladen. Vrid kakan lätt så att överflödig choklad rinner av.
    5. Ställ nöttopparna på smör- eller bakplåtspapper och låt chokladen stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben