Pocherad hälleflundra med pepparrotsbeurre blanc

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lättgjord delikatess

Ingredienser

  • Fisken
  • 8 hg hälleflundra i bit
  • 1,2 liter (kg) vatten
  • Såsen
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 250 g smör
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet till fisken med lite salt. Lägg i fisken, lägg på ett lock och ställ åt sidan. Det är viktigt att vattnet är 1,5 gånger så mycket som fisken. När vattnet kokar, ställ kastrullen på en korkplatta och lägg i den kylskåpskalla fisken. Lägg på ett lock. Skala och skär löken i mindre bitar. Koka den i vinägern och vinet med några vitpepparkorn tills ungefär två matskedar återstår. Sila ifrån lök och pepparkorn och slå tillbaka vätskan i kastrullen. Stäng av värmen och vispa ner smöret klickvis så att det blir en tjock sås. Smaksätt med pepparrot. Tag upp fisken med en hålslev. Tag bort skinn och ben och lägg upp den på ett serveringsfat. Slå såsen i en förvärmd såskanna. Servera med gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben