Gräddkokt sej med pocherade ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt riktigt gott. Inte så krångligt att göra heller.

Ingredienser

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 sejfileér à 120 g
  • Salt
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk skånsk senap
  • Liten klick smör
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk salt
  • 4 ägg
  • 1 burk grön sparris, 330 g
  • 12 potatisar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen.
    2. Koka upp grädden i en låg vid kastrull och sjud sen fisken under lock 4-5 minuter. Fisken har du först skurit i portionsbitar. Ta upp fisken, salta den och ställ varmt.
    3. Tillsätt fonden till grädden och koka upp. Rör i senapen och låt sjuda i några minuter. Ta kastrullen från plattan och smaka av med lite salt. Rör ner en smörklick för att blanka av såsen.
    4. Koka upp 1 liter vatten med vinäger och salt. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Pochera ägget ca 3-4 minuter. När vitan stelnat är det klart. Gör likadant med övriga ägg.
    5. Servera med kokt potatis, grön sparris och den goda såsen runtom.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 28 oktober 2009

    Vilken trevlig tallrik! Smakar det lika bra som det ser ut...då är det helt klart en 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben