Riktigt riktigt gott. Inte så krångligt att göra heller.
Ingredienser
2 dl matlagningsgrädde
4 sejfileér à 120 g
Salt
1 tsk kycklingfond
1 msk skånsk senap
Liten klick smör
2 msk vinäger
1 msk salt
4 ägg
1 burk grön sparris, 330 g
12 potatisar
Instruktioner
Skala och koka potatisen.
Koka upp grädden i en låg vid kastrull och sjud sen fisken under lock 4-5 minuter. Fisken har du först skurit i portionsbitar. Ta upp fisken, salta den och ställ varmt.
Tillsätt fonden till grädden och koka upp. Rör i senapen och låt sjuda i några minuter. Ta kastrullen från plattan och smaka av med lite salt. Rör ner en smörklick för att blanka av såsen.
Koka upp 1 liter vatten med vinäger och salt. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Pochera ägget ca 3-4 minuter. När vitan stelnat är det klart. Gör likadant med övriga ägg.
Servera med kokt potatis, grön sparris och den goda såsen runtom.
Vilken trevlig tallrik! Smakar det lika bra som det ser ut...då är det helt klart en 5:a.